KIK Productions

voorstellingen

Resumé 1

Persinformatie

Resumé 1 © Maartje ter Horst
  • Tom Dicke
  • Izak Boom
  • Coen Kaldeway
  • Remy Dielemans
tekst en zang: Jan Beuving
muziek: Tom Dicke (alle toetsen), Izak Boom (alle gitaren), Coen Kaldeway (alle blaasinstrumenten) en Remy Dielemans (alle bassen)

regie: Geert Lageveen
techniek: Rob Touwslager en Twan Mensen Op 17 oktober 2023 verscheen Jans liedboek Ruitjesblues met daarin alle liedteksten uit zijn eerste zes theaterprogramma’s, toegelicht door hem. In het boek, uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, is ook een selectie uit de liedjes opgenomen die hij voor anderen schreef (onder meer voor Richard Groenendijk, Paul de Leeuw en Karin Bloemen) en vrij werk.

cabaret 2023-2024

Resumé 1

Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen en een Willem Wilminkprijs voor zijn liedteksten. ‘Meesterschap in elk genre’ schreef Het Parool. ‘Puntgave liedjes’, aldus de Volkskrant. De meest gehoorde vraag na afloop van zijn voorstellingen is dan ook: zijn die liedjes ergens terug te luisteren? Het antwoord daarop was altijd nee.

Tot nu! Na zes cabaretprogramma’s met ruim 70 liedjes (cumulatief hè, niet 430 stuks) maakt Jan Beuving een tussenbalans op, en komt hij het allerbeste nog eens zingen. Mét vierkoppige band onder leiding van zijn vaste componist Tom Dicke.

Een avond met louter hoogtepunten, waarin Jan bovendien uitlegt waarom Kees Torn zijn grote held is, wat Maarten van Roozendaal hem leerde, en het antwoord geeft op de vraag: wordt het lied mooier van de waarheid, of wordt de waarheid mooier van het lied?