KIK Productions

voorstellingen

Verloren verleden 2015-2016

Persinformatie

Verloren verleden 2015-2016 © Guido Aalbers
Árstíðir:
viool en zang: Karl James Pestka
akoestische gitaar en zang : Daníel Auðunsson
bariton gitaar en zang: Gunnar Már Jakobsson
piano en zang: Ragnar Ólafsson
cello en zang: Guillaume Lagravière
theaterconcert 2015-2016

Verloren verleden 2015-2016

Anneke zingt eigentijdse bewerkingen van klassieke aria's

Als rockzangeres toert Anneke van Giersbergen al vele jaren succesvol door binnen- en buitenland. Van Chili tot Libanon en van Mexico tot Finland. Ze trad op als support act van The Smashing Pumpkins én voor de Dalai Lama.

Haar akoestische solo-optredens bij De Wereld Draait Door krijgen echter evenzoveel bijval en wakkeren in de zangeres een diep gekoesterd verlangen aan om een theatervoorstelling te maken, met haar altijd herkenbare emotionele stemgeluid als sprankelend middelpunt.

Als ze in het eerste seizoen van De Tiende van Tijl een aria van Henry Purcell vertolkt, valt alles op zijn plaats. Geïnspireerd door de ontelbare positieve reacties, verzamelt ze samen met Tijl Beckand de mooiste aria's om die vervolgens van een modern jasje te voorzien.

In Verloren verleden zingt Anneke deze eigentijdse bewerkingen van klassieke aria’s en laat zich begeleiden door de IJslandse groep Árstíðir. De band combineert indie-folk met klassieke en minimalistische elementen. Alle bandleden zijn bovendien in het bezit van een prachtige zangstem.

Een ontroerende voorstelling over vluchten, mijmeren over je kinderjaren en een hoofd vol herinneringen.