KIK Productions

artiesten

Anneke van Giersbergen

Biografie

Over Anneke van Giersbergen

The Gathering

Wanneer Anneke van Giersbergen in 2007 een solocarrière start, is ze maar liefst 13 jaar het boegbeeld van metalpioniers The Gathering geweest. Ze brengt met haar nieuwe band Agua de Annique in vlot tempo een aantal albums uit, die haar direct als soloartiest op de kaart weten te zetten en zowel door pers als publiek goed ontvangen worden.

Van Giersbergen gaat echter ook een aantal samenwerkingen aan met onder andere Within Temptation (Black Symphony 2008), de excentrieke muzikale duizendpoot Devin Townsend (Addicted 2009 en Epicloud 2012) en haar goede vrienden van Anathema (Falling Deeper 2011).


nominaties Edison

In januari 2012 brengt Anneke Everything Is Changing uit onder haar eigen naam. Met dit album bereikt ze een nieuwe mijlpaal in haar prille solocarrière en dit levert haar dan ook Edison-nominaties op in de categorieën Beste zangeres en Beste album.

Live toert Anneke van Giersbergen met veel succes door binnen- en buitenland. De tournee rond haar album Drive (2013) doet meer dan 25 landen aan, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Turkije, Rusland en verschillende Noord- en Zuid-Amerikaanse landen.


Ayreon

In maart 2015 brengt Anneke samen met componist en multi-instrumentalist Arjen Lucassen (Ayreon) onder de naam The Gentle Storm een album uit, getiteld The Diary. Dit conceptalbum vertelt het verhaal van twee geliefden in de 17e eeuw. De basis van het album wordt gevormd door tien scheepsbrieven die heen en weer worden gestuurd tussen de hoofdpersonages Susanne en haar VOC-schipper Joseph. Het album komt in de Nederlandse album top 100 binnen op de zesde plaats. Gedurende heel 2015 toert Anneke intensief met The Gentle Storm. Naast clubshows door heel Europa staat het gezelschap onder andere op Paaspop, Bospop en het Montreux Jazz Festival.


Beste Zangers

In najaar 2021 doet Anneke mee aan het populaire televisieprogramma Beste Zangers, waarin ze veel indruk maakt met de interpretaties van de door haar gezongen nummers. Tot in Turkije aan toe. 


theater: Heavy Strings 

In maart 2016 geeft Van Giersbergen een uitgebreide serie theaterconcerten. In het eerste seizoen van De Tiende van Tijl vertolkt Anneke een aria van Henry Purcell. Geïnspireerd door de ontelbare positieve reacties, verzamelt ze samen met Tijl Beckand de mooiste aria's om die vervolgens van een modern jasje te voorzien. De IJslandse indie-folkgroep Árstíðir begeleidt haar tijdens de tournee.

In najaar 2016 gaat ze alleen op pad met het theaterconcert De Nieuwe Madonna, waarin ze popliedjes uit de jaren 80 zingt en speelt. Als tiener op haar zolderkamertje in Sint-Michielsgestel was Madonna Annekes grote voorbeeld. Naast songs van Madonna, komen ook popklassiekers van Prince, Cindy Lauper, George Michael, INXS en Duran Duran voorbij, uiteraard in mooie, akoestische uitvoeringen van Anneke.

Voorjaar 2019 reist ze langs de theaters met haar programma Inchecken, waarmee ze haar 25-jarige muziekcarrière viert. Anneke geeft haar publiek een inkijkje in haar leven vol muziek en onderweg zijn. Ze vertelt anekdotes en zingt mooie akoestische uitvoeringen van songs.

In 2022 en 2023 speelt Anneke het theaterconcert zingt Kate Bush, waarin ze een ode brengt aan de eigenzinnige zangeres door een persoonlijke draai te geven aan de songs van Bush.

Met Heavy Strings toert ze in seizoen 2023-2024 en 2024-2025 langs de theaters. In dat concert zingt ze prachtige semi-klassieke bewerkingen van de anthems van Iron Maiden, de melodieuze rocknummers van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en de songs van haar persoonlijke helden Mastodon.  


discografie (solo)
Agua de Annique - Air (2007)
Anneke van Giersbergen with Agua de Annique - Pure Air (2009)
Anneke van Giersbergen & Agua de Annique - In Your Room (2009)
Anneke van Giersbergen & Agua de Annique - Live in Europe (2010)
Anneke van Giersbergen - Everything Is Changing (2012)
Anneke van Giersbergen - Drive (2013)
The Gentle Storm: Anneke van Giersbergen & Arjen Lucassen - The Diary (2015)
Anneke van Giersbergen - The Darkest Skies Are The Brightest (2021)

© website Anneke van Giersbergen