KIK Productions

voorstellingen

2025-1

Recensies

2025-1 © Maartje ter Horst
  • Tom Dicke
tekst en spel: Jan Beuving
muziek: Tom Dicke
2024-2025

Over zijn boek v.v. Flats Zeist Oost zei Jan

De Taalstaat, NPO-radio 1
Jan schreef een liefdevol boek over zijn 60-jarige voetbalclub v.v. Flats Zeist Oost. In De Taalstaat sprak hij over het gelijknamige boek. Je kunt het hier beluisteren. 
Volkskrant Magazine
In het Volkskrant Magazine sprak Jan over zijn boek in de rubriek WEEKENDWIJSHEID. Je kunt het hier lezen (achter een betaalmuur).

Over de Beste Grap Ooit in de VARAgids zei Jan

Bar Laat
Op 9 september was Jan te gast in het televisieprogramma Bar Laat (NPO 1) om over zijn inzending voor de verkiezing van de Beste Grap Ooit in de VARAgids te vertellen. Jan koos voor de winnende grap, het Andries Knevel-lied van Brigitte Kaandorp. Je kunt zijn pleidooi hier bekijken, vanaf 49:10”.

Over het vorige programma Resumé 1 schreef

de Volkskrant
***** ‘Dit theaterconcert bewijst dat Jan Beuving een liedschrijver uit de buitencategorie is.’
Theaterkrant.nl
‘...een piekfijn beeld van de bandbreedte van de tekstdichter én wiskundige.'

Over Ruitjesblues en Resumé 1 zei Jan

De Telegraaf
Op 23 november verscheen een interview met Jan over Resumé 1 in de krant. Je kunt het hier lezen.
Nieuwsweekend
Jan sprak op za 18 november in het radioprogramma Nieuwsweekend (NPO-radio 1) over zijn boek en voorstelling. Je kunt het fragment hier beluisteren.  
Spijkers met Koppen
Op zaterdag 11 november was Jan te gast in het programma Spijkers met Koppen (NPO-radio 2). Je kunt het gesprek hier beluisteren, vanaf 03:50".
Trouw
Op zaterdag 4 nov verscheen een interview met Jan over zijn boek en voorstelling in Trouw. Je kunt hier hier lezen. 
Dagblad van het Noorden / Leeuwarder Courant
Op 17 november verscheen een groot interview met Jan over zijn voorstelling Resumé 1 en boek Ruitjesblues in Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant. Je kunt het artikel hier lezen (achter een betaalmuur). 
Nederlands Dagblad
Op 27 oktober 2023 sprak het Nederlands Dagblad met Jan over zijn boek Ruitjesblues en de voorstelling Resumé 1. Je kunt het hier lezen.  

Over het boek Ruitjesblues schreef

Theaterkrant
‘Liedteksten van Jan Beuving zijn wiskundig precies en uiterst gevoelig…de man van liedtekstverhalen, die zich soms laten lezen als een script voor een korte speelfilm…een meester in biografische schetsen, vaak met een melancholieke ondertoon en precies op het juiste moment een grap.’

Over het vorige programma Resumé 1 zei Jan

podcast De Leeuw lult verder
Eind september was Jan te gast in de podcast De Leeuw lult verder. Hij vertelt er over zijn liedboek Ruitjesblues en zijn theaterprogramma Resumé I, luister hier naar het gesprek, vanaf 30:39".

Over Resumé 1 en Ruitjesblues zei Kick van der Veer

Andermans Veren
Op zondag 5 november besprak Kick van der Veer de voorstelling en het boek van Jan, je kunt het verslag hier beluisteren (vanaf 30:31”).