KIK Productions

voorstellingen

Inchecken

Persinformatie

Inchecken © Dani Silvia
  • Ferry Duijsens
Anneke van Giersbergen: zang en gitaar
Ferry Duijsens: gitaar
2018-2019

Inchecken

Anneke viert 25-jarige carrière in muziek

In 1994 stond Anneke van Giersbergen voor het eerst op het podium als zangeres van metalpioniers The Gathering en maakte ze als 21-jarige van haar passie haar beroep. Ze kreeg vrijwel direct wereldwijd erkenning als rockzangeres, maar muzikaal is Anneke altijd haar grenzen blijven verkennen. Inmiddels blijft ze met haar kraakheldere stem zowel liefhebbers van akoestische luisterliedjes, als metalheads betoveren.

Sinds eind jaren negentig vliegt Anneke voor optredens de hele wereld over. Buenos Aires, Beiroet, Chicago, Helsinki – ze trad op in meer dan 40 landen en geniet nog steeds van het onderweg zijn. Tijdens de vluchten wordt er gekletst, gelachen, worden plannen gemaakt en herinneringen opgehaald. Anneke geeft haar publiek tijdens de vliegreis een inkijkje in haar leven vol muziek en onderweg zijn. Ze vertelt anekdotes en zingt mooie akoestische uitvoeringen van songs uit haar 25-jarige carrière. Ze wordt begeleid door gitarist Ferry Duijsens. Een feest van herkenning voor haar vaste volgers en een verrassende kennismaking voor nieuw publiek.

Als opmaat naar de theatertournee is het live album Symphonized verschenen. In mei gaf Anneke samen met het Residentie Orkest twee concerten, met symfonische uitvoeringen van elf nummers uit haar carrière, solo en met VUUR, The Gentle Storm en The Gathering.