KIK Productions

voorstellingen

Leven in het lied

Persinformatie

Leven in het lied © Bonnita Postma
  • Ronald Schmitz
  • Kim Weemhoff
  • Ludo van der Winkel
zang en spel: Mylou Frencken
gitaar: Ronald Schmitz
slagwerk: Kim Weemhoff
bas: Ludo van der Winkel 

regie: Mike Boddé
techniek: Frank Akkerman
fotografie: Bonnita Postma
met dank aan: Frénk van der Linden en Leoni Jansen
theaterconcert 2017-2018

Leven in het lied

Hoe schrijf je een lied? Hoe maak je een mooie voorstelling? Voor cabaretière en zangeres Mylou Frencken is en blijft het een onweerstaanbaar mysterie.
Zij kan het weten: in 2017 zit ze 25 jaar in het vak. Tijd dus voor een jubileumvoorstelling. Haar theaterprogramma Leven in het lied is een ode aan het kleinkunstlied, waarin grote pijn en klein leed, verterende passie en ijzingwekkende afstandelijkheid worden bezongen en besproken. Maar Mylou is ook een cabaretière die met haarfijne humor het leven tegemoet treedt.

Een feest vier je niet in je eentje. Daarom neemt Mylou niet alleen een band mee, maar op elke avond ook één van de door haar bewonderde liedjesschrijvers. Een collega van wie ze de wanhoop en wijsheid in zijn/haar werk herkent. Samen gaan ze op zoek naar het geheim van succesnummers van Paul van Vliet, Brigitte Kaandorp, Hans Dorrestijn, Kiki Schippers en anderen.

Leven in het lied is een openhartig zelfportret van een charmante twijfelaarster en een kordate overleefster. Haar motto: zonder lied kan een mens niet.

In het voorjaar van 2017 verscheen de gelijknamige bundel Leven in het lied, waarin Mylou collega’s als Jan Beuving, Yentl en de Boer, Kees Torn, Mike Boddé en Dorine Wiersma interviewde over hun meest dierbare zelfgeschreven lied.