KIK Productions

voorstellingen

Trein/Vuur/Dageraad

Persinformatie

Trein/Vuur/Dageraad © Maartje Strijbis
  • Saartje Van Camp
  • Marcel van As
  • Lucas Oldeman
  • Diede Oosterveen
  • Merel Junge
Saartje Van Camp: cello, toetsen en zang
Marcel van As: drums, samples, bas en zang
Lucas Oldeman: toetsen, gitaar, piano en zang
Diede Oosterveen: piano, bas, gitaar en zang
Merel Junge: viool, eufonium en trombone

Interactief lichtsculptuur door: Thomas Ritzen en Alexander Mangel


geluidstechniek: Niels Jonker

De interactieve lichtinstallatie van Trein/Vuur/Dageraad werd mogelijk gemaakt door een ruime bijdrage van het Mondriaan Fonds.
theaterconcert 2016-2017

Trein/Vuur/Dageraad

Trein/Vuur/Dageraad. Deze drie woorden, misschien zomaar bij elkaar gezet, vormen de titel van een muzikaal verhaal over Toeval en Samenloop Van Omstandigheden. Vijf mensen stellen zichzelf de vraag in hoeverre hun leven door toeval is bepaald.

Voor Spinvis is het theater de plek om zijn verbeelding, zijn liedjes en teksten in een voorstelling te gieten waarin verhaal, beeld en muziek tot een onlosmakelijk geheel samensmelten. Op 28 april 2017 verschijnt zijn vijfde album met de gelijknamige titel Trein/Vuur/Dageraad, als opvolger van het buitengewoon goed ontvangen Tot Ziens Justine Keller.

In Trein/Vuur/Dageraad speelt een bijzonder samengesteld muzikaal gezelschap naast veel werk van deze nieuwe plaat ook Spinvis’ bekendere liedjes. Voor deze voorstelling zijn gloednieuwe arrangementen gemaakt voor knisperende elektronica, trefzekere percussie en gloedvolle strijkers. 

Spinvis heeft in de loop der jaren diverse prijzen ontvangen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs en de Johnny van Doornprijs.

www.spinvis.nl