KIK Productions

voorstellingen

Nirvana door Zapp4

Persinformatie

Nirvana door Zapp4 © Merlijn Doomernik
  • Jasper le Clercq
  • Jeffrey Bruinsma
  • Oene van Geel
  • Emile Visser
Jasper le Clercq: viool
Jeffrey Bruinsma: viool
Oene van Geel: altviool
Emile Visser: cello

geluid: Marc Schots
theaterconcert 2016-2017

Nirvana door Zapp4

Zapp4 is een begrip tot ver over de landsgrenzen. Het eigengereide strijkkwartet ontroert en laat menigeen in extase achter met zijn verrassende programma’s. Zijn laatste, zeer succesvolle cd We Suck Young Blood met bewerkingen van songs van Radiohead, resulteerde in een optreden voor de koning en koningin tijdens het Koningsdagconcert 2015.

Als Nevermind, het tweede album van grungeband Nirvana, in 1991 verschijnt, draaien de mannen van Zapp4 de plaat grijs. Hits als Smells like teen spirit, Come as you are en Lithium zijn gezamenlijk DNA geworden van de strijkers. In Nirvana door Zapp4 speelt het kwartet bewerkingen van deze stukken én van meer obscuur Nirvana-materiaal. 

Waar Zapp4 bij Radiohead vooral de poëtische en lyrische kant van die muziek benadrukt, staan bij de bewerkingen van de nummers van Nirvana vooral de met distortion doordrenkte sound en het dynamische groepsgeluid centraal.

Met de stevige rockgeluiden van Nirvana als basis, grooven en punken de mannen van Zapp4 als vanouds. 

In dit concert hoort u Zapp4 in zijn meest oorspronkelijke vorm: twee violen, een altviool en een cello. Telefoon uit, oortjes open en laat u meevoeren door het meest recente repertoire.

In december 2016 verschijnt de cd In Bloom - The music of Nirvana met de muziek uit de voorstelling.

www.zapp4.com