KIK Productions

voorstellingen

Leven in het lied - de boekpresentatie

Persinformatie

Leven in het lied - de boekpresentatie cover boek
gasten: Paul van Vliet, Kees Torn, Hans Dorrestijn, Dorine Wiersma, Jan Beuving en Brigitte Kaandorp
kleinkunst 2016-2017

Leven in het lied - de boekpresentatie

Op 12 mei 2017 organiseert De Kleine Komedie samen met Uitgeverij Luitingh-Sijthoff een unieke eenmalige voorstelling rondom Mylou Frencken, naar aanleiding van de verschijning van haar boek Leven in het lied. Op haar uitnodiging komen Paul van Vliet, Kees Torn, Hans Dorrestijn, Dorine Wiersma, Jan Beuving en Brigitte Kaandorp zingen en vertellen over hun liefde voor het kleinkunstlied. Ze strooien met hun favoriete liedjes én anekdotes over het vak. Tijdens de feestelijke bijeenkomst wordt ook het eerste exemplaar van het boek worden overhandigd.

Iedere kleinkunstenaar heeft een zelfgeschreven lied dat hem of haar zeer dierbaar is. Een lied waarin verterende passie, bizar toeval, stil verdriet, schandalig bedrog, diepe spijt, liefkozende taal, ijskoude wraak, vertederend geklungel of lustvol lijden wordt bezongen. Mylou Frencken interviewde collega’s als Youp van ’t Hek, Katinka Polderman, Jeroen van Merwijk, Mike Boddé, Claudia de Breij en nog twintig andere collega’s over hun mooiste lied, en bracht die samen in de bundel Leven in het lied.

Al vijfentwintig jaar schrijft Mylou Frencken beeldschone liedjes, ook voor andere kleinkunstenaars. Met het verschijnen van deze bundel in mei en de gelijknamige theatertournee Leven in het lied later in het jaar viert ze haar 25-jarig jubileum.