KIK Productions

artiesten

Tangarine

Biografie

Over Tangarine

tweeling die huisband werd van DWDD

Het folkduo Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. In 2013 breekt Tangarine landelijk door. Dit gebeurde dankzij hun veelgeprezen, introspectieve album Seek and Sigh. Dit was hun eerste plaat (na vier in eigen beheer), die uitkwam bij het platenlabel Excelsior. In de slip stream van dit album werden ze de huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door en deden ze een uitverkochte clubtour en veel optredens op grote festivals.


Because of You

Voor de opname van hun album Because of You dat in 2018 uitkwam, gingen de mannen (opnieuw) naar Calexico's WaveLab Studio in Tucson, Arizona. Ze produceerden deze plaat zelf met live band, minus bassist David Corel, die op de plaat vervangen is door Joey Burns van Calexico (behalve op de track Cold Heated Heart). 

Voorafgaand aan dit album was er het een en ander veranderd in hun levens: de broers stonden nog wel samen op het podium, maar hadden ieder andere wegen ingeslagen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander stukliep. Het was voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk opliepen. Deze ontregelde broederschap klinkt door op het album Because of You. Hun muziek werd grilliger en meeslepender. 


theater: Running in the Family

In seizoen 2018 - 2019 en 2019 - 2020 reizen de mannen met hun derde theaterconcert Uiteen langs de theaters. Ze nemen (pedal steel)gitarist Rolf Verbaant, drummer Robin Buijs en bassist David Corel mee. 

In 2023-2024 gaan ze met zijn tweeën op pad met Running in the Family. In dit theaterconcert speelt Tangarine de mooiste liedjes van muziek-makende familieleden uit meer dan 60 jaar popgeschiedenis: van The Kinks tot Bee Gees en van The Beach Boys tot Oasis, afgewisseld met hun eigen, beste werk.