KIK Productions

artiesten

Tangarine

Biografie

Over Tangarine

cd Because of You

Het folkduo Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. Voor de opname van hun nieuwe album Because of You dat op 31 augustus 2018 uitkomt, gingen de mannen opnieuw naar Calexico's WaveLab Studio in Tucson, Arizona. Deze keer daarentegen hebben ze het album zelf geproduceerd met live band, minus bassist David Corel, die op de plaat vervangen is door Joey Burns van Calexico (behalve op de track Cold Heated Heart). 
Inmiddels is er wel het een en ander veranderd in hun levens: de broers staan nog wel samen op het podium, maar ze hebben ieder andere wegen ingeslagen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander op hetzelfde moment stukliep. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen. Deze ontregelde broederschap klinkt door in hun theatertour Uiteen en op hun nieuwste album Because of You. Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger en meeslepender geworden. 


theater: Uiteen

In seizoen 2018 - 2019 en 2019 - 2020 reizen de mannen met hun derde theaterconcert Uiteen langs de theaters. Ook dit keer nemen ze (pedal steel)gitarist Rolf Verbaant, drummer Robin Buijs en bassist David Corel mee. 

In september 2019 speelde Tangarine in DWDD hun nieuwe single In Your Thoughts, geschreven voor hun moeder die langzaamaan doof wordt.


huisband DWDD 

In 2013 is Tangarine landelijk doorgebroken. Dit gebeurde dankzij hun veelgeprezen, introspectieve album Seek and Sigh. Dit was hun eerste plaat, na vier in eigen beheer, die uitkwam bij het platenlabel Excelsior. In de slip stream van dit album werden ze de huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door en deden ze een uitverkochte clubtour en veel optredens op grote festivals.