KIK Productions

artiesten

Esther Apituley

Biografie

Over Esther Apituley

Altvioliste Esther Apituley verrast steeds opnieuw met haar virtuoze klassieke concerten en afwisselende programma’s met werken van onder meer Bach, Brahms, Schumann en Dohnany.


missie

Als ‘maitresse’ van de altviool is Esther gedreven door vernieuwing. Esthers grote wens is dat zoveel mogelijk mensen - en zeker ook de kinderen - in de ban raken van klassieke muziek. Na een lange en intensieve praktijk in de klassieke muziek vond ze de juiste snaar.


handtekening

Met haar bijzondere, levendige interpretatie van de muziek verlaat ze de gebaande paden, op naar ontdekking en avontuur. De intieme en tegelijkertijd uitgelaten sfeer in de zaal is kenmerkend voor haar concerten. Door onverwachte muzikale wegen in te slaan, weet ze te verrassen door haar vernieuwende vervlechting van muzikale en visuele elementen. Zo verbindt ze een groeiend publiek aan de altviool, de muziek en aan Esther zelf.


Philip Glass; Songs & Poems, Tissues & Issues

In 2023-2024 toert ze langs de Nederlandse theaters met haar programma Philip Glass; Songs & Poems, Tissues & Issues, waarin ze teksten van onder anderen Don Duyns, Pepijn Lanen en haarzelf vervlecht met de composities van Philip Glass, een ingenieus lichtplan en de bewegingen van de muzikanten. Ofwel deinen de teksten, het licht en de choreografie op de muziek, ofwel contrasteren zij ermee. Met een wereldpremière: voor het eerst is Glass te horen op een altviool. Samen met pianist Jeroen van Veen en percussionist Tatiana Koleva. 


© website Esther Apituley