KIK Productions

artiesten

Kirsten van Teijn

Biografie

Over Kirsten van Teijn

Theaterprogramma's

(S)EXPERIMENT - 2020-2023
NOBEL - 2018-2020
ZALF - 2016-2018
HEILLOOS - 2014-2016


Prijzen

In 2013 won Kirsten de Jury-, Publieks- & Persoonlijkheidsprijs op het Groninger studenten cabaretfestival uit handen van juryvoorzitter en Volkskrant-recensent Patrick van den Hanenberg. Eerder dat jaar won ze ook al de Jury- en Publieksprijs op het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival. In oktober 2022 ontving Kirsten voor (S)EXPERIMENT de Neerlands Hoop 2022, een VSCD-cabaretprijs. Aldus de jury: ‘(S)EXPERIMENT is een opzwepende, moderne en urgente voorstelling. Ze viert de duo-liefde uitbundig zonder het moeilijke traject ernaartoe te negeren.’

 

Opleiding

In 2013 studeerde Kirsten af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Na de 4-jarige opleiding maakte zij haar afstudeervoorstelling samen met regisseur Ineke Nijssen (Kommil Foo).

 

Juryrapport

'Kirsten is een sensuele dame die haar publiek bij de lurven grijpt, maar ook een Razende Roeland die de meest banale onderwerpen de zaal in slingert zonder echter plat te worden. Dat kan alleen een ware comédienne. Een assertieve idioot die de radeloosheid tot kunst heeft verheven.'


Jeugd

Kirsten (1989) groeide op tussen de koeien en de schapen in het Noord-Hollandse dorpje Heiloo. Op 12-jarige leeftijd speelde zij bij het Jeugdtheater Heiloo waarna ze op 18-jarige leeftijd de vooropleiding theater volgde in Utrecht.


Stijgend Applaus

De VSCD-Cabaretprijzenjury heeft in 2016 een Stijgend Applaus Stipendium toegekend aan Kirsten.


(S)EXPERIMENT

Van 2020 tot en met 2023 gaat Kirsten op pad met haar cabaretvoorstelling (S)EXPERIMENT, waarin ze op hilarische wijze verslag doet van haar leven met haar vriend én vriendin, aangevuld met prachtige liedjes over identiteit, seksualiteit en gender. Met de voorstelling won Kirsten de Neerlands Hoop 2022, de cabaretprijs voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met een groot toekomstperspectief.

© website Kirsten van Teijn