KIK Productions

artiesten

Fuse

Biografie

Over Fuse

Podium Witteman/Podium Klassiek

Voor kijkers van het tv-programma Podium Witteman behoeft Fuse geen introductie. Het Amsterdamse zestal is een vaste toevoeging aan het format en laat al jaren hun veelzijdigheid zien in de muzikale liveshow over klassieke muziek en verwante genres.


honderden optredens

Weinig mensen daarentegen kennen de route die Fuse sinds 2012 heeft afgelegd: honderden optredens; van rokerige clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen. De uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in hun repetitiehok zitten inmiddels in het DNA van Fuse gesleten. Het maakt de groep virtuoos, aanstekelijk op elkaar ingespeeld en overtuigend enthousiast over de muziek die ze voorschotelen.


Edison Klassiek Publieksprijs 2019

Het podium is voor Fuse altijd een plek voor experiment geweest, geen concert is hetzelfde. Toch hebben ze hun favoriete muziek vastgelegd op albums Studio en Studio 2. Hierop staat muziek die Fuse in de afgelopen jaren het meest is bijgebleven en heeft gevormd; een eigenwijze verzameling stijlen en genres met een herkenbare eigen sound. Studio werd in 2017 genomineerd voor een Edison Publieksprijs. In 2019 won Fuse met Studio 2 de Edison Klassiek Publieksprijs 2019. 


Mikrokosmos / Studio Fuse 

In de seizoenen 2019, 2020 en 2021 speelt Fuse zijn programma Fuse Live, waarin het zestal muziek speelt van Miles Davis tot Simeon ten Holt. Een aantal voorstellingen in voorjaar 2020 is geannuleerd omwille van corona. Deze concerten worden later ingehaald. In seizoen 2022-2023 viert de formatie zijn 10-jarig bestaan met een speciaal programma Fuse 10 jaar. In 2023-2024 speelt Fuse twee programma's: FUSE LIVE en Mikrokosmos. Van prachtige melodieën tot rauwe improvisaties; de groep weet de veelzijdigheid van zijn bezetting maximaal te benutten en zich op die manier steeds weer te vernieuwen. Loeistrak, fris en uit het hoofd. In 2024-2025 gaan ze nogmaals op pad met Mikrokosmos en het nieuwe programma Studio Fuse.  


Fuse: Julia Philippens (viool), Emma van der Schalie (viool), Mascha van Nieuwkerk (cello), Adriaan Breunis (altviool), Tobias Nijboer (contrabas), Daniel van Dalen (percussie)


© website Fuse