KIK Productions

voorstellingen

Pavarotti meets Alberti

Persinformatie

Pavarotti meets Alberti © Peter Putters
  • Eric Reddet
  • Ad Knippels
  • Gert Wantenaar
  • Jasper Somsen

Luciano Pavarotti: Eric Reddet
Willy Alberti: Ad Knippels
piano, gitaar: Thijs Borsten
accordeon: Gert Wantenaar
contrabas: Jasper Somsen

script: Thijs Borsten en Kiki Jaski
arrangementen: Thijs Borsten
regie: Kiki Jaski
geluid: Rijk Jacobs
productie: Thijs Borsten Producties 

Luciano Pavarotti
(1935-2007) was één van de grootste tenoren uit de tweede helft van de vorige eeuw. Hij behoorde tot de zogenaamde Three Tenors, naast Plácido Domingo en José Carreras. Begaafd met een grote muzikaliteit en gevoel voor show, werd hij boven alles geprezen om zijn schitterende stem. Het gemak waarmee hij de hoge c haalde, leverde hem de bijnaam King of the High C’s op. De zanger groeide uit tot een icoon. Geen tenor na de Tweede Wereldoorlog wist met zoveel succes de kloof tussen populair en klassiek te overbruggen. Pavarotti overleed op 6 september 2007. Hij werd 71 jaar.

Willy Alberti (geboren als Carel Verbrugge, 1926-1985) treedt in de voetsporen van zijn vader, die bekend staat als de zingende kelner. Op 6-jarige leeftijd werd hij op het biljart gehesen om voor de cafébezoekers te zingen. In 1940 staat hij in Carré, als jongenssopraan in de operette Rosemarie. Een jaar later maakt hij zijn eerste plaatopname.

Eric Reddet is een van The Platin Tenors bij André Rieu. Als hij niet op tournee is, treedt hij op bij verschillende gezelschappen. Hij is een lyrische tenor uit Frankrijk, maar inmiddels woonachtig en werkzaam in Nederland. Gedurende de laatste drie jaar heeft Eric meer dan 300 concerten gegeven; als solist met Het Johann Strauss Orkest van André Rieu en op tournees door Europa, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Australië. Hij was als solist ook regelmatig te zien in het televisieprogramma Maestro.  

Ad Knippels heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Hij is bekend van toneel (onder andere Midzomernachtsdroom en Karakter), film (onder meer De Veroordeling en Lucia de B.), musicals (zoals Anastasia, Come from Away, Ciske de Rat, Spring Awakening en Falsettos) en televisie (bijvoorbeeld Klem en Flikken Maastricht). In 2011 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rol in Spring Awakening. Daarna is hij nog driemaal genomineerd voor deze prijs: voor Fun Home, Anastasia en Come from Away

theaterconcert 2023-2024

Pavarotti meets Alberti

gebaseerd op een waargebeurde ontmoeting

Als Luciano Pavarotti in 1981 Het Concertgebouw in Amsterdam aandoet, trekt operaliefhebber Willy Alberti de stoute schoenen aan om de door hem bewonderde zanger te ontmoeten. In die tijd verkocht Alberti albums van Pavarotti in zijn platenzaak. Na afloop in de kleedkamer vraagt hij Pavarotti die albums te signeren, omdat ze mét handtekening van de meester zelf een stuk beter zouden verkopen.

Tijdens dit rendez-vous praten, lachen, drinken én zingen de mannen hun bekende hits voor en met elkaar. De gelijkenissen zijn frappant: beide zangers groeiden op in armoede en hadden een vader die hen de liefde voor muziek bijbracht.

In Pavarotti meets Alberti zien en horen we twee emotionele zangers met een groot hart voor de opera en het levenslied.