KIK Productions

voorstellingen

VIER VERHALEN EN EEN DAG

Persinformatie

VIER VERHALEN EN EEN DAG © Introdans Pieter Henket
  • Saartje Van Camp
Concept: Spinvis, Saartje Van Camp en Adriaan Luteijn
Muziek en tekst: Spinvis en Saartje Van Camp
Choreografie: Adriaan Luteijn en Marlena Wolfe i.s.m. de dansers
Eindregie: Timothy de Gilde
Decorontwerp: Thomas Rupert en Roos Veenkamp 
Kostuumontwerp: Sjaak Hullekes
Lichtontwerp: Joep Vermeulen
Geluidsontwerp: Niels Jonker 

VIER VERHALEN EN EEN DAG is een coproductie van Introdans en Stichting Zomernacht en is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernard Cultuurfonds en Stichting Dioraphte.
familievoorstelling (8-88) 2018-2019

VIER VERHALEN EN EEN DAG

Introdans, Spinvis en Saartje Van Camp maken en spelen de familievoorstelling VIER VERHALEN EN EEN DAG, een muziektheaterproductie over vrijheid. Erik de Jong (Spinvis) en Saartje Van Camp schrijven de tekst en de muziek en Adriaan Luteijn en Marlena Wolfe nemen samen met de dansers de choreografie voor hun rekening. De voorstelling gaat op 9 maart 2019 in première en is tot en met 10 juni 2019 te zien in de Nederlandse theaters.

Toekomst en vrijheid
VIER VERHALEN EN EEN DAG is een sprookje, een sprookje over toekomst en vrijheid. Een meisje, Moira, wint een prijs en mag vervolgens drie wensen doen. Haar eerste wens is om in de toekomst te kunnen kijken. Er ontrollen zich drie werelden die zich steeds verder in de toekomst afspelen. Ze wordt geconfronteerd met de vraag: wat betekent het om de toekomst te kennen? VIER VERHALEN EN EEN DAG gaat over vrijheid. Vrijheid om te kiezen, vrijheid om anders te zijn, vrijheid om te beslissen dat niets staat geschreven en alles te veranderen is.

Eerdere samenwerking
Muzikant en dichter Spinvis, celliste en schrijver Saartje Van Camp en Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn werkten al eerder samen. Zij maakten de ambitieuze muziektheaterproductie Kintsukuroi, die in 2014 op Oerol in première ging. De voorstelling was niet alleen een enorm succes, voor Spinvis en Van Camp was hun eerste samenwerking met een choreograaf en met dansers ook een ware eyeopener die duidelijk smaakte naar meer.