KIK Productions

voorstellingen

The best of Einaudi

Persinformatie

The best of Einaudi © Janey van Ierland
theaterconcert 2018-2019

The best of Einaudi

Jeroen van Veen speelt een avondvullend programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied.

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Jeroen van Veen speelt in de voorstelling The best of Einaudi zijn bekendste werken geschreven voor één piano. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen.

Samen met Sandra van Veen nam Jeroen alle 91 pianowerken van Einaudi op voor Brilliant Classics. Deze cd met de naam Waves stond na de release drie maanden in de top 20 van Duitsland. Ook staan Jeroens uitvoeringen van Einaudi hoog in de iTunes-hitlijsten. De muziek kwam ook uit op vinyl. Critici zeggen dat het geen klassieke muziek is, maar wat is het dan wel? Oordeel zelf en kom naar het theater voor The best of Einaudi.

Jeroen van Veen heeft meer dan honderdzestig cd’s opgenomen in binnen- en buitenland, in onder meer de Abbey Road Studio te Londen. Deze sterpianist heeft niet alleen alle pianowerken van Simeon ten Holt op de plaat gezet, ook nam hij alles op van Adams, Glass, Nyman, Preisner, Pärt, Tiersen, Yiruma en eigen werken.