KIK Productions

voorstellingen

Dwaze Tijd (Tiempo loco)

Persinformatie

Dwaze Tijd (Tiempo loco) © Kim Kraayenhof
  • Juan Pablo Dobal
Carel Kraayenhof: bandoneon, componist en artistiek leider
Juan Pablo Dobal: piano en componist

Rimmert van Lummel: techniek
Bartel Meyburg: decor
theaterconcert 2018-2019

Dwaze Tijd (Tiempo loco)

In 2018 hief Carel Kraayenhof zijn Carel Kraayenhof Ensemble op. In datzelfde jaar ontving hij de Edison Oeuvre Award World. Het ‘dwaze’ nieuws dat ons al geruime tijd teistert, inspireerde hem om samen met Juan Pablo Dobal bestaande Argentijnse folklore van nieuwe composities en arrangementen te voorzien. 

In onze westerse, stressvolle maatschappij hebben we nergens tijd voor. Alles moet snel, want morgen, is vandaag alweer verleden tijd. In Afrika daarentegen zegt men: ‘Jullie hebben de horloges, wij hebben de tijd’. Mañana, mañana is heilig voor de Zuid-Amerikanen: ‘Laten we vandaag leven, morgen is er nog genoeg tijd om te rusten en belasting te betalen.’

Ook jonge kinderen en dieren zijn zich nauwelijks bewust van het tikken van de klok. Verleden en toekomst doen er voor hen niet toe: zij leven in het heden. En precies daar bewijst muziek haar waarde. Muziek maken is spelen met de tijd. Leef in het moment!

Laat je door de muziek van Kraayenhof en Dobal ontspannen meevoeren door ruimte en tijd. Ervaar de vrijheid van een vogel die zorgeloos door de lucht vliegt, soms hoog boven de bergen, dan weer laag scherend door de valleien, over de uitgestrekte pampas tot de verre oceaan.

Het programma Dwaze Tijd telt maar liefst tien kakelverse composities. Er zijn weinig muzikanten in Europa die de Argentijnse folklore en tango zo ritmisch, swingend en ontroerend tot leven kunnen brengen. Het duo schakelt soepel van chamamé en zamba naar tango’s en milonga’s. En mét humor; het handelsmerk van de mannen.

Leg je horloge in de la en vergeet de tijd.

Op 8 februari 2019 verschijnt de gelijknamige cd.