KIK Productions

voorstellingen

De oerknal van rock-'n-roll

Persinformatie

De oerknal van rock-'n-roll © Cok van Vuuren
  • Cok van Vuuren
  • Rob Wijtman
  • Bart Wijtman
Cok van Vuuren: gitaar en zang
Rob Wijtman: drums en zang
Bart Wijtman: bas, piano en zang

techniek: Jack Moelands Muss TS, TIM group
theaterconcert 2018-2019

De oerknal van rock-'n-roll

Het is 1954. In de Sun Studio van Sam Phillips in Memphis nemen Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis hun eerste platen op. Zij luiden een nieuw tijdperk in. Het begin van de rock-‘n-roll.

De mannen van de Rotterdamse band Ocobar nemen je mee naar de oorsprong van de rock-‘n-roll. Gitarist Cok van Vuuren, drummer Rob Wijtman en zijn broer, zanger en gitarist Bart Wijtman laten je zien en horen wat deze muziek voor ze betekent.

Met behulp van live muziek (nummers als That’s All Right, Mama van Elvis, Blue Suede Shoes van Carl Perkins, I Walk The Line van Johnny Cash, Great Balls Of Fire van Jerry Lee Lewis en Ooby Dooby van Roy Orbison), sterke verhalen en prachtige beelden van onder meer de gerenommeerde fotograaf O. Winston Link neemt Ocobar je mee op deze fascinerende reis naar de oerknal van de rock-‘n-roll.

Bart Wijtman: ‘Rock-‘n-roll is zang met enkel de rauwe energie van een elektrische gitaar, bas en drums. Meer is er niet nodig. Toen niet en nog steeds niet. Dat spreekt ons ontzettend aan. Dat betekent overigens niet dat we de songs keurig naspelen. Dat is niets voor ons. Wij geven er een eigen draai aan en leven ons op die manier op de nummers uit.’

Ocobar is al jarenlang met regelmaat te zien en horen in de Nederlandse theaters. Het trio toerde onder anderen met Freek de Jonge (Van A naar Z), Leo Blokhuis (New Orleans) en Ricky Koole (Me & Tennessee). Ook in de theaterprogramma’s Man & Fiets en Non Stop New York met Wilfried de Jong was duidelijk de muzikale handtekening van Ocobar te herkennen. Filmisch, poëtisch, verstild, maar ook vaak ruig en gemeen swingend.