KIK Productions

voorstellingen

Canto Ostinato (solo)

Persinformatie

Canto Ostinato (solo) © Janey van Ierland
Musicus: Jeroen van Veen
Componisten: Simeon ten Holt, Jeroen van Veen
Composities: Canto Ostinato, Incanto 6
theaterconcert 2018-2019

Canto Ostinato (solo)

Het bekendste modern-klassieke werk voor toetsinstrumenten uitgevoerd op slechts één vleugel door Jeroen van Veen. Deze muziek kan levens veranderen, zoals te zien is in de film Over Canto. Jeroen van Veen heeft dit werk al vele malen op cd gezet, maar dit werk komt pas echt tot zijn recht als u live meemaakt hoe deze meesterpianist de Canto tot leven brengt.

Jeroen van Veen is beroemd om zijn toucher. Hij is groot pleitbezorger van de muziek van Simeon ten Holt. Als goede vriend kwam hij jarenlang bij de componist op bezoek. De componist roemde zijn interpretatie en gaf meerdere malen aan dat zijn versies, al dan niet samen met Sandra van Veen, de beste uitvoeringen van zijn werk waren.

Eén pianist, één vleugel en een altijd weer variërende Canto Ostinato met in het midden Van Veens eigen compositie Incanto 6. Een concert voor jong en oud, zowel zittend als liggend te ervaren.

In 2016 ontving Jeroen van Veen een unieke prijs: er waren toen maar liefst 100.000 cd’s en lp’s van Canto Ostinato verkocht, een unicum in de klassieke muziek!