KIK Productions

artiesten

Follow the Money

Biografie

Over Follow the Money

platform voor onderzoeksjournalistiek

Follow the Money is een journalistiek platform met een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving.


schade aan de samenleving

Het platform doet onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee mogelijk schade aanrichten aan groepen in de samenleving.


radicaal onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Zijn wapen: radicaal onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Follow the Money is daarbij het redactionele Leitmotiv. Want of het nu om de zorg, de financiële wereld, de politiek of het onderwijs gaat; als je het geldspoor volgt dan ontdek je de waarheid.


visie

Waarheidsvinding en duiding door onafhankelijke diepgravende journalistiek is niet alleen een onmisbaar onderdeel van de democratie. De kracht van de onthulling gecombineerd met de belofte van mogelijke verbetering en innovatie kan zaken in beweging zetten en ten goede keren.


missie

Follow the Money streeft met een optimistische instelling naar rechtvaardigheid en transparantie in een wereld met schaarse en ongelijk verdeelde rijkdommen waar alles om geld draait. Het platform controleert de macht door geldstromen te volgen, stelt problemen en misstanden in de samenleving aan de kaak, legt complexe verbanden bloot en draagt oplossingen aan.


lezers en bezoekers

Bij die zoektocht naar waarheid en in het streven naar rechtvaardigheid betrekt Follow the Money lezers en theaterbezoekers. Gezamenlijk wil het zo een bijdrage aan het herstel van het moreel kompas bewerkstelligen en helpen de wereld in positieve zin te veranderen.


Follow the Money

De naam Follow the Money is geïnspireerd door een beroemde scène uit de film All the President’s men. De onderzoekende journalisten Bob Woodward en Carl Bernstein van de Washington Post worden aangemoedigd om de geldstromen te volgen. Dat brengt hen uiteindelijk bij de waarheid die bekend zou worden als het Watergate-schandaal.
Follow the Money is eind 2009 opgericht door Eric Smit, Mark Koster en Arne van der Wal. Mark Koster heeft zich in maart 2012 afgescheiden van Follow the Money. Daarnaast werken tal van journalisten mee aan de diverse onderzoeken van Follow the Money.


theaterspecial

In 2022, 2023 en 2025 reizen Eric Smit, Eelke van Ark, Thomas Bollen, JanJaap Rijpkema en Richard Jong langs de theaters met hun muzikale theaterspecial Follow the Money om een tip van de sluier op te lichten over hun werk. In eigen woorden: 'muckraking meets rock 'n roll'. 

bron: website Follow the Money