KIK Productions

voorstellingen

IKIGAI

Persinformatie

IKIGAI © Nick van Ormondt
  • Nico Brandsen

Nico Brandsen: arrangementen, toetsen en Ableton

loops ingespeeld door:
Ton Dijkman, Manuel Hugas en Wouter Planteijdt

regie: Pieter Tiddens
lichtdesign: Kees Meijer
geluid: Karel Wilgenhof
styling: Patty Zomer
kleding: LaDress

muziektheater 2016-2017

IKIGAI

Een reden om te zijn. Een levensdoel. Iedereen heeft er een, maar om het te vinden ben je wel een tijdje bezig. Jaren zelfs en sommigen komen er nooit achter, anderen liggen al tevreden in de wieg met een duidelijk IKIGAI.

‘Het zout van het leven’ is het letterlijk en de meeste talen hebben veel woorden nodig om dit begrip te beschrijven, hele zinnen, alinea’s of zelfs een avond theater.

Het vinden van je IKIGAI schijnt belangrijk te zijn om een tevreden mens te worden. Maar hoe dan? Hoe vind je het? Wat als je het niet weet en er NOOIT achter komt? Wat als je wekker de enige reden is om wakker te worden, omdat je anders je baan verliest?

De muzikale theatershow IKIGAI laat je energie kolken als een rivier, laat je bruisen als de zee, waaien als de wind, kwetteren als nestende vogeltjes. En mocht dat allemaal niet lukken in één avond, dan heb je ten minste prachtige liedjes gehoord.

Laat je IKIGAI kietelen door Angela Groothuizen en Nico Brandsen.

Het lied Vinkeveen van Jan Beuving (tekstschrijver), Angela Groothuizen (compositie en uitvoering) en Nico Brandsen (compositie en uitvoering) krijgt de Annie M.G. Schmidtprijs 2012. Aldus de jury: 'Een prachtig lied met een sterke melodie, een modern chanson met een schitterende tekst. Hier is een jonge vakman aan het werk, die mooie binnenrijmen gebruikt die heel natuurlijk aandoen en verstevigen in plaats van storen'. 

angelagroothuizen.nl