KIK Productions

voorstellingen

Iep! (7+)

Persinformatie

Iep! (7+) © Tibor Dieters

toneelbewerking: Tom Sijtsma
regie: Bruun Kuijt
decorontwerp: Ascon de Nijs
techniek: Bram van den Heuvel
lichtontwerp: Paul Romkes
decorbouw: Rob Liefting
kostuums: Nienke Algra

fondsenwerving: Britt Verstegen
productie, tourneeplanning en informatie: Kik Productions

Iep! is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het Lira Fonds.

familievoorstelling, 70 min. 2016-2017

Iep! (7+)

winnaar van onder meer de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Uil en de Zilveren Griffel

Warre en Tine maken houten vogelhuisjes in alle maten; van puttertje tot zeearend. Dat doen ze aan de keukentafel en dat doen ze al jaren. Daar zijn ze heel tevreden mee.

Op een dag vindt Warre onder een struik iets vreemds. Hij weet niet of het een vogel is in de vorm van een meisje, of een meisje in de vorm van een vogel. Zijn vrouw Tine wil het houden, alsof het haar eigen kind is. Maar het heeft vleugels.

Op zeker moment is Viegeltje - zoals ze haar hebben genoemd - gevlogen. Tine wil haar zoeken. Ze is bezorgd dat haar meisje het niet redt in haar eentje. Wat kan haar allemaal wel niet overkomen? Misschien zijn er wel kinderen die denken dat ze speelgoed is. Of een spook. Of een wonderlijk diertje dat opgesloten moet worden. Warre denkt dat dit bijzondere vogeltje haar weg wel zal vinden. Maar wie heeft er gelijk?

In de voorstelling roepen twee acteurs met eenvoudige materialen uit hun werkplaats het vogelmeisje tot leven, waarbij Tine’s Viegeltje jurkjes en lakschoentjes draagt en Warre’s Viegeltje grote vleugels heeft en insecten eet.

Iep! is een familievoorstelling voor kinderen, ouders en grootouders. Over verlangen, liefde en loslaten.