KIK Productions

artiesten

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Biografie

Over Nieuwe Philharmonie Utrecht

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Er worden veel orkesten opgedoekt, er wordt zelden een nieuw orkest opgericht. Toch is er nu de Nieuwe Philharmonie Utrecht onder leiding van dirigent Johannes Leertouwer. Dat heeft alles te maken met de ambitie van Utrecht om sterk in te zetten op kunst en cultuur in de stad en de regio. 


Artistieke missie

De Nieuwe Philharmonie Utrecht is een orkest dat er nog niet was. Niet alleen niet in Utrecht, maar ook niet in het Nederlandse muzikale landschap. Het onderscheidt zich – nationaal én internationaal – door de keuze van instrumentarium en repertoire. Het onderschrijft de definitie van oude muziek die Nicolaus Harnoncourt hanteert: 'Oude muziek is alle muziek van componisten die niet meer leven'. In die zin houdt het orkest zich bezig met het uitvoeren van oude muziek uit de 18de, 19de en 20ste eeuw.


Musici

De Nieuwe Philharmonie Utrecht heeft een vaste kern van musici om de kwaliteit van het orkest te waarborgen. Daarnaast maakt het per project gebruik van de beste, internationaal beschikbare freelance musici. 


De mooiste aria's uit De Messiah van Händel

In de kerstperiode 2020 speelt NPU De mooiste aria's uit De Messiah van Händel, met onder meer de wereldberoemde passage Hallelujah. NB. Oorspronkelijk was het plan om de volledige Messiah ten gehore te brengen, maar omwille van corona is besloten het programma gedeeltelijk aan te passen. 

© website NPU