KIK Productions

voorstellingen

Messiah

Persinformatie

Messiah © Ard Hunnersen
Kristen Witmer: sopraan
Daniël Elgersma: alt
Stefan Kennedy: tenor
Drew Santini: bas
koor en orkest o.l.v. dirigent Johannes Leertouwer
theaterconcert 2021-2022

Messiah

In de dagen voor kerst voert dirigent Johannes Leertouwer al vele jaren met zijn koor en orkest de wereldberoemde Messiah (1742) van G.F. Händel uit in Nederland. Wat de Matthäus-Passion is voor Pasen, is Messiah, met het befaamde Hallelujah, voor Kerstmis in het Engelstalige deel van de wereld.

Leertouwer houdt wel van een uitdaging; deze keer dirigeert hij vanuit zijn positie als violist. Ook stelt hij het koor en de solisten op vóór het orkest. Dit brengt naar zijn overtuiging het verhaal van Messiah over hoop en verwachting, over het lijdensverhaal en de wederopstanding, en over de betekenis van een leven na de dood, nog dichterbij voor het publiek.

Met weergaloze soloaria’s en koordelen bieden vier solisten, een barokorkest en een koor met 12 zangers troost, kracht en inspiratie aan het begin van de winter.


Samen met muziekjournalist Lex Bohlmeijer maakte Johannes Leertouwer tevens een Messiah-podcast in vier afleveringen: https://www.nporadio4.nl/podcasts/messiah. Johannes Leertouwers uitvoeringen van Messiah zijn zeer succesvol: eerder bracht hij een veel geprezen cd uit met een live-opname onder zijn leiding in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.