KIK Productions

artiesten

Sanne Gloria Verboom

Biografie

Over Sanne Gloria Verboom

Sanne Gloria Verboom (21-08-1988) is een jonge actrice en schrijfster, met een afgeronde driejarige opleiding in de Meisner acteertechniek aan de acteurstudio Paul Dekker. Al tijdens haar VWO start ze een vooropleiding Muziektheater aan het conservatorium. Tijdens haar examenjaar studeert ze af aan de zangacademie AVLM in Lelystad. Ze volgt een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ze november 2011 afstudeert met Kabaret in Quartet, een vierkoppige cabaretformatie.


BNN University

Sinds september 2012 werkt Sanne bij BNN University, voor 101.TV (het digitale kanaal van BNN) en schrijft en speelt ze sketches voor Humortv.nl (het humorkanaal van de VARA). Daarnaast is ze onder meer te zien in De Groote Markt 30, een regionale comedyserie op RTV-Oost met Laus Steenbeeke, Ilse Warringa en Jeffrey Spalburg.


Gloria Neemt Het Letterlijk

Voor 101TV en Humortv.nl maakt ze het item Gloria Neemt Het Letterlijk, dat lange tijd ook bij Giel Beelen in de ochtendshow op 3FM wordt uitgezonden. Voor deze rubriek vertaalt ze hits uit de Megatop50, om op hilarische wijze aan te tonen dat deze teksten vaak flinterdun zijn. Ze maakt er videoclips bij die op humortv.nl te zien zijn. Ze schrijft ook columns voor Giel Beelen op 3FM, tweemaal per maand op de donderdagochtend.

Vanaf oktober 2013 presenteert Sanne voor Humortv.nl ook de grote cabaret- en kleinkunstfestivals van Nederland, waaronder Het Groninger Studenten Cabaret Festival, Cameretten, het Amsterdams Kleinkunst Festival en het Leids Cabaret Festival.


Zomers Blijven Niet

Zomer 2016 maakt Sanne met behulp van een crowdfunding-actie een korte versie van de door haar geschreven film Zomers Blijven Niet, over hoe een familie omgaat met de terminale ziekte van de moeder uit het gezin. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Met Susan Visser, Frank Lammers, Pamela Teves, Bert Geurkink en Sanne. De korte film ging in november 2017 in première.

In 2017 regisseerde Sanne tevens 10 afleveringen van Girls in Film, waarin Pip Pellens met vrouwen uit de tv- en filmwereld in gesprek gaat.  


Toon, liedjesman

In het najaar van 2017 speelt Sanne mee in Toon, liedjesman, een voorstelling van Maurice Hermans, over zijn vader Toon. De speellijst vind je hier