KIK Productions

artiesten

Jasper van Kuijk

Biografie

Over Jasper van Kuijk

Jury- en publieksprijs Cameretten

Jasper van Kuijk won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten 2010. Zijn eerste avondvullende voorstelling ’t Kan Nie Op oogstte veel waardering en werd in 2013 op televisie uitgezonden. Met zijn tweede programma Schoon Schip vestigde hij definitief zijn naam als talentvolle nieuwkomer in cabaretland. Ook die voorstelling was op de televisie te zien in september 2015. Van 2015 tot en met 2017 reisde hij met zijn derde cabaretprogramma Onder de streep langs theaters, over onze behoefte om alles zeker te weten. In het najaar van 2017 start hij met de try-outs van zijn vierde voorstelling Janus, waarmee hij tot en met 2019 toert. Najaar 2020, na zijn tussenjaar in Zweden, presenteert hij zijn nieuwe cabaretprogramma Tot hier en niet verder. Uiteraard volgens de richtlijnen van de RIVM!  


Stijgend Applaus Stipendium

In 2014 ontving Van Kuijk het Stijgend Applaus Stipendium voor de ontwikkeling van zijn liedprogramma De Regels Zijn Als Volgt.


boek met columns Hoe Moelijk Kan Het Zijn? uit de Volkskrant 

Hij schrijft een column voor het katern Sir Edmund in de Volkskrant onder de noemer Hoe Moeilijk Kan Het Zijn? over denkfouten in het hedendaags ontwerpen. Maven Publishing heeft een selectie van deze columns uitgegeven in oktober 2016. Jasper is ook maandelijks columnist van het vakblad De Ingenieur en schrijft met een regelmaat voor NRC en de Volkskrant.


docent gebruiksgerichte innovatie

Van Kuijk is eveneens parttime universitair docent gebruiksgerichte innovatie bij de faculteit Industrieel Ontwerpen op de TU Delft.


Tot hier en niet verder

Van half 2019 tot en met half 2020 woont Van Kuijk met zijn gezin in Zweden. Hij schrijft er dat jaar columns over in de Volkskrant. Ook brengt hij het boek Bonusland uit dat losjes is gebaseerd op de columns. Over zijn leven in Zweden, over verandering en weerstand maakt hij het theaterprogramma Tot hier en niet verder, waarmee hij tot najaar 2022 langs de theaters trekt.


winnaar De Slimste Mens 2022

in de zomer van 2022 speelde Jasper mee met het televisiespel De Slimste Mens en won de finale!


emigratie naar Zweden

Eind 2021 heeft Jasper, tezamen met zijn vrouw, besloten om definitief naar Zweden te verhuizen. Tot eind 2022 speelt hij Tot hier en niet verder, daarna vertrekt hij. Grijp je kans om de laatste voorstelling van Jasper te zien!