KIK Productions

artiesten

Jasper van Kuijk

Biografie

Over Jasper van Kuijk

Jury- en publieksprijs Cameretten

Jasper van Kuijk won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten 2010. Zijn eerste avondvullende voorstelling ’t Kan Nie Op oogstte veel waardering en werd in 2013 op televisie uitgezonden. Met zijn tweede programma Schoon Schip vestigde hij definitief zijn naam als talentvolle nieuwkomer in cabaretland. Ook die voorstelling was op de televisie te zien in september 2015. Van 2015 tot en met 2017 reisde hij met zijn derde cabaretprogramma Onder de streep langs theaters, over onze behoefte om alles zeker te weten. In het najaar van 2017 start hij met de try-outs van zijn vierde voorstelling Janus, waarmee hij tot en met 2019 toert. 


Stijgend Applaus Stipendium

In 2014 ontving Van Kuijk het Stijgend Applaus Stipendium voor de ontwikkeling van zijn liedprogramma De Regels Zijn Als Volgt.


boek met columns uit de Volkskrant 

Hij schrijft een column voor het katern Sir Edmund in de Volkskrant onder de noemer Hoe Moeilijk Kan Het Zijn? over denkfouten in het hedendaags ontwerpen. Maven Publishing heeft een selectie van deze columns uitgegeven in oktober 2016. Jasper is ook maandelijks columnist van het vakblad De Ingenieur en schrijft met een regelmaat voor NRC en de Volkskrant.


docent gebruiksgerichte innovatie

Van Kuijk is eveneens parttime universitair docent gebruiksgerichte innovatie bij de faculteit Industrieel Ontwerpen op de TU Delft.


tussenjaar

Van half 2019 tot en met half 2020 woont van Kuijk met zijn gezin in Zweden.