KIK Productions

artiesten

Kees Prins, Paul de Munnik & JP den Tex

Biografie

Over Kees Prins, Paul de Munnik & JP den Tex

JP den Tex

JP den Tex (Arnhem, 1950) is een gerenommeerde Nederlandse singer-songwriter, die zijn beeldende liedjes combineert met theatrale elementen als ‘storytelling’ en ‘spoken word’. Den Tex treedt zowel solo op als in groepsverband. Van dat laatste is zijn recente reeks Storyteller Specials een goed voorbeeld.

Hii speelt in diverse bands, waaronder Turquoise, Tortilla en Vitesse. Tevens is Den Tex een boeiend verhalenverteller, dat blijkt onder meer uit de eerste, succesvolle theatervoorstelling met Kees Prins en Paul de Munnik: Op Weg Naar Huis in 2007. In 2014 komt er tevens een autobiografisch verhalenboek uit: Morgen Wordt Het Beter.

JP’s studioalbum Wolf! uit 2017 vertelt het verhaal van de schatrijke liedjesschrijver en pop-producer Gustav Wolfowitz (The Melody Man), die van de ene op de andere dag zijn New-Yorkse glitterimperium verliest. In 2019 brengt hij een zorgvuldig gedigitaliseerd en geremasterd verzamelalbum uit van mooie popliedjes uit de donkere jaren 80: Hungry Years (1980-1986)


Paul de Munnik

Zanger Paul de Munnik studeert aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar hij Thomas Acda ontmoet. Ze studeren in 1993 af met een gezamenlijke productie waarvoor ze de Pisuisse-aanmoedigingsprijs krijgen. Vanaf 1995 maken zij diverse cd's en en theatershows, waarvan Zwerf’On de eerste is en NAAM in 2014 de laatste. 

Ook toert De Munnik met anderen. Niet alleen met Kees Prins en JP den Tex in 2007, maar ook met Fernando Lameirinhas en Riet Muylaert - Brellando in 2010 en met Maarten van Roozendaal - Heimwee naar de hemel in 2011 en 2012. 

In 2016 maakt Paul solo het album Nieuw en in 2018 Goed Jaar. Beide cd's gaan met een theatertournee gepaard. 


Kees Prins

Acteur en zanger Kees Prins volgt zijn opleiding aan de Academie voor Kleinkunst. Arjan Ederveen en hij - tezamen De Duo's - maken vier theaterproducties en een televisieshow voor de VPRO tussen 1981-1984. Prins speelt in diverse televisieprogramma's en wordt met name bekend door de absurdistische televisieserie Jiskefet die hij samen met Herman Koch en Michiel Romeyn maakt. In 2000 ontvangt hij een Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn vertolking van Johnny Jordaan in de dramaserie Bij ons in de Jordaan

Als zanger en liedjesschrijver speelt hij onder meer in de schoolband Chaoz en later in Moondogs met gitarist-componist Vincent van Warmerdam. 

Behalve met Paul en JP is hij in het theater ook te zien in onder meer Een man een man, samen met Pierre Bokma.  Hij regisseert ook, onder andere het toneelstuk Het diner (naar het boek van Herman Koch). 


De Vertalingen

De drie mannen gaan na hun succesvolle programma Op Weg Naar Huis in 2007 opnieuw samen op theatertournee met de voorstelling De Vertalingen. Ze vertalen 20 iconische Amerikaanse popsongs uit de zestiger en zeventiger jaren van onder anderen Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young. En onthullen het verborgen verhaal achter elk lied. Ze vertellen tevens over hun fanatieke zoektocht naar de juiste woorden. Daarom is de voorstelling ook een ode aan het Nederlands.

© diverse websites