KIK Productions

artiesten

Erwin van Ligten

Biografie

Over Erwin van Ligten

Gitarist Erwin van Ligten, alias Erwing, is in 1957 in Surabaya op Java in Indonesië geboren. Hij speelde met diverse artiesten, onder wie Alessi brothers, Bertus Borgers, Barry Hay, Berget Lewis, Mathilde Santing, Julya Lo’ko, Frédérique Spigt, Chris Hinze, Astrid Seriese, Micheline Van Hautem en anderen.


solo

Van Ligten maakte diverse solocd's, waaronder Twisted Logic, Kroncong Baru guitar, SUN en For all we know. Hij speelt instrumentale nummers en zingt songs van eigen hand, en nummers van onder meer Chris Robinson, Jackson Browne en Jimi Hendrix.


The Jimi Hendrix Re-experience 50th Anniversary Tour

In 2021 toerde hij met zijn band en verschillende gastartiesten langs de theaters met het succesvolle concert The Jimi Hendrix Re-experience 50th Anniversary Tour.


motto

Inspiratie opdoen, goed luisteren en zelf initiatief nemen om muziek uit te zoeken, is een goede manier om jezelf te blijven ontwikkelen. Het bespelen van de gitaar is een vorm van praten: 'Let the music do the talking!'.


Stille Kracht

In seizoen 2023-2024 speelt Van Ligten zijn theaterconcert Stille Kracht over magie, mysterie en onzichtbare kracht. Hij verenigt de weemoedige klanken van de krontjong met rock, blues of reggae. De Molukse percussionist Victor Lekranty, de eveneens op Java geboren verteller Cindy Smits en de Balinese Barong-danseres Nova begeleiden Van Ligten.