KIK Productions

artiesten

Naeeda Aurangzeb

Biografie

Over Naeeda Aurangzeb

365 Dagen Nederlander en Hé lekker ding, 365 dagen vrouw

Naeeda Aurangzeb (1974) is auteur, journalist en radio- en tv-presentator. Ze houdt zich als journalist en activist al meer dan 30 jaar bezig met onderwerpen als seksisme, feminisme en racisme. In 2021 schreef ze er twee boeken over: 365 Dagen Nederlander en Hé lekker ding, 365 dagen vrouw. Zowel in haar werk in Nederland als in het buitenland maakt ze ook gebruik van het theater.


presentator en maker

Voor de NTR presenteerde ze De halve maan. Ze was co-presentator van Bureau Buitenland bij de NPO. Daarnaast was ze verslaggever op radio 1 bij Nieuws en Co. Eerder publiceerde ze onder meer Verdreven Palestijnen.. En ze maakte de documentaires Met het gezicht naar het Oosten en Kerstnacht Bethlehem. Ze woonde en werkte enkele jaren in Tel Aviv-Jeruzalem en de VS.


365 DAGEN IK

In seizoen 2022-2023 en 2023-2024 trekt Naeeda langs de theaters met de theaterspecial 365 DAGEN IK, waarin ze een kijkje in haar leven geeft. Toen ze drie was, verhuisde ze vanuit Pakistan naar Nederland. Voor haar boeken 365 Dagen Nederlander en Hé, lekker ding - 365 dagen vrouw verzamelde ze geestig-gênante anekdotes over wat ze als Nederlander van kleur en als vrouw meemaakt. In 365 DAGEN IK laat ze zien wat deze met háár doen en hoe ze die met humor pareert.