KIK Productions

artiesten

Frans Mulder en Diederick Ensink - Een halfje purper

Biografie

Over Frans Mulder en Diederick Ensink - Een halfje purper

Purper

Purper werd in 1980 opgericht door Erik Brey en Haye van der Heyden. Later voegde Adelheid Roosen zich bij de toneelgroep. En weer later droeg George Groot van Don Quishocking Frans Mulder aan, die hierna zou uitgroeien tot spil van de groep.

In de loop van de jaren sloten diverse theatermakers zich voor een periode aan bij Purper, onder onderen Karin Bloemen, Ina van Faassen, Alfred van den Heuvel, Angela Groothuizen, Trudy Labij, Jon van Eerd, Jos Brink, Tony Neef, Corry Brokken en Gerrie van der Klei.

Sinds 2016 is multi-instrumentalist Diederick Ensink van de partij. Hij maakte met Frans de voorstellingen Purpers vier Jaargetijden en 't Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar (in de laatste voorstelling speelde tevens Trudy Labij).

 

BRIEVEN AAN M'N HOND

In seizoen 2019-2020 spelen Diederick en Frans BRIEVEN AAN M'N HOND. Frans heeft voor bijna de hele Nederlandse theaterwereld teksten geschreven; onder anderen voor Simone Kleinsma, Karin Bloemen en Adèle Bloemendaal. Diederick stelde voor om met die (lied)teksten een programma te maken. Diederick vond een schat aan beeldschone en geestige liedjes, en conferences in het archief van Frans, maar voordat ze van start gingen, wilde Frans eerst nog wel even overleggen met zijn hond.


© bron website purper.eu