KIK Productions

voorstellingen

30!

Persinformatie

30! © Casper Rila
  • Juan Pablo Dobal
  • Bert Vos
  • Iefke Wang
  • Jaap Branderhorst
  • Jan Willem Troost
Carel Kraayenhof: bandoneon, artistieke leiding, composities en arrangementen 
Juan Pablo Dobal: piano en composities 
Bert Vos: eerste viool
Iefke Wang: tweede viool
Jaap Branderhorst: contrabas
Jan Willem Troost: cello

Rimmert van Lummel: geluid 
Juli Golin: tourmanagement
Leoni Jansen: regieadviezen
theaterconcert 2018-2019

30!

In 2018 wordt er een feestje gevierd in het theater: Sexteto Canyengue, de groep die bandoneonist en componist Carel Kraayenhof oprichtte toen hij 30 werd, bestaat 30 jaar. De band heet inmiddels Carel Kraayenhof Ensemble.

30! omvat 30 jaar prachtige muziek en wereldverhalen. Van Adiós Nonino; de traan van Maxima naar Osvaldo Pugliese in Buenos Aires, van oude tangomelodieën naar nieuwe en bestaande composities van Carel, waaronder Clavel Rojo. Over de reizen van Carel: van Broadway tot Havana en van Moskou tot Beijing. Over zijn ontmoetingen met Ennio Morricone, Dalai Lama en Sting. En natuurlijk over zijn geliefde bandoneon, die van zo’n grote waarde is in Argentinië dat de straatkinderen namaakbandoneons maken van wijndozen.

Over de tango worden twee belangrijke dingen gezegd: hij komt omhoog uit de modder en hij vertelt het leven in 3 minuten. Carel kan dat als geen ander. Op de klei in de Beemster componeert hij zijn prachtige muziek, zo uit de modder. Rauwe en indringende klanken vloeien samen in een beeldschone wereld van melodieuze muziek.

Het Carel Kraayenhof Ensemble heeft zich gespecialiseerd in het Argentijnse tango-repertoire en de lichtklassieke muziek, gecomponeerd door onder anderen Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal, maar maakt ook graag uitstapjes naar andere wereldmuziekgenres en filmmuziek. Met Pugliese en Piazzolla komt het hechte en rotsvaste sextet weer thuis in de vertrouwde en geliefde wereld van de Argentijnse tango.

Ter gelegenheid van het jubileum is tevens de cd 30! passionate tango years verschenen. Voorjaar 2018 ontving Carel Kraayenhof de Edison World Oeuvreprijs 2018 voor zijn gehele werk en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek.