KIK Productions

voorstellingen

Judas

Persinformatie

Judas
naar de bestseller van Astrid Holleeder

Astrid Holleeder: Renée Fokker
Sonja Holleeder: Margo Dames
Stien Holleeder: Trudy de Jong
Sam: Eva van Wijdeven

regie: Johan Doesburg
script: Sophie Kassies

Judas is een coproductie van Senf Theater Partners, Jelle Kuiper Producties en Kik Productions.
psychologische theaterthriller 2018-2019

Judas

Ben jij een verrader? Zou jij je familie kunnen verraden? Je broer? En wat als je broer Willem Holleeder is?

Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie en zelfs zijn eigen moeder Stien ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. Omdat ze vinden dat dit moet stoppen, besluiten zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk houdt: ze staan op tegen hun broer Willem. Met gevaar voor eigen leven verraden ze de gevaarlijkste crimineel van ons land en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Door zich als vertrouweling van haar broer op te stellen, kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen. Met maar één doel: hem levenslang geven.

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld, op haar hoofd staat een prijs van 35 duizend euro. Judas is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leeft. Het is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt.

Judas is nu ook in het theater te zien. Deze psychologische theaterthriller is een avondvullende belevenis waarin we de Holleeders van dichtbij volgen en wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt, voelbaar.

Judas laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze absolute must-see.