KIK Productions

voorstellingen

NEUROSEN EN ANDERE HOBBY'S

Persinformatie

NEUROSEN EN ANDERE HOBBY'S © Luuk Huiskes
muziek, tekst en spel: Hans Dorrestijn, Vrouwkje Tuinman en Ingmar Heytze

techniek: Huib Elenbaas (haymusic.nl)
cabaret 2017-2018

NEUROSEN EN ANDERE HOBBY'S

Waarom zijn artiesten vaak zulke zenuwenlijders? Omdat ze anders geen reden meer hadden om op het podium te doen alsof ze de wereld in hun zak hebben. De leukste humor is een vlucht naar voren, recht omhoog, uit de duisternis.

Hans Dorrestijn, Vrouwkje Tuinman en Ingmar Heytze zijn ervaringsdeskundigen, zowel op neurotisch als artistiek gebied. Samen gaan ze uw leed te lijf onder het motto: je bent pas echt ziek als je niet meer om je eigen ellende kunt lachen. Het vaste trio zal geregeld worden versterkt door een speciale gast: een schrijver, dichter, cabaretier, zanger of muzikant in vergelijkbare wanhopige omstandigheden.

Neurosen en andere hobby’s is een therapeutisch programma vol muziek, liedjes, samenspraak en poëzie. Over de mentale leegte van mindfulness. Over moeders en vaders die nooit aan kinderen hadden moeten beginnen, en omgekeerd. Over liefde en andere onbehaaglijke zaken. Over de vraag of we diep in ons hart wel van onze tics af willen, want wat zijn we zonder?

Neurosen en andere hobby’s bewijst dat het leven weliswaar geen lolletje is, maar dat het echt nog stukken erger kan. Na afloop gaat u opgefleurd naar huis, ervan overtuigd dat het met u eigenlijk best goed gaat.

Neurosen en andere hobby’s is een louterende sessie vol alledaagse waanzin, wanhoop en zelfoverwinning – maar de meeste van deze is de zelfoverwinning. Declareer na afloop uw toegangsbewijs, garderobegeld én barrekening bij uw zorgverzekeraar!

Binnenkort in een theater, therapeuticum of omnifunctioneel creadoecentrum bij u in de buurt.

Hans Dorrestijn heeft geen introductie nodig, of het moest er een in zijn eigen woorden zijn: ‘Zelfs Christus aan het kruis/had het beter dan ik thuis.’ 
Vrouwkje Tuinman schreef vier romans en vijf dichtbundels. Tussendoor lag ze jarenlang wakker en nee, dat kwam niet door stress. Toen de artsen daar eenmaal uit waren, had ze behalve een neuroloog ook een psychiater nodig. vrouwkje.nl
Ingmar Heytze maakte furore als dichter, columnist en presentator. Het kostte hem tien jaar om de wereld ervan te overtuigen dat hij werkelijk een reisfobie had en daarna nog eens tien jaar om uit te leggen dat hij inmiddels is genezen. ingmarheytze.nl