KIK Productions

voorstellingen

RouwRevue

Persinformatie

RouwRevue © Govert de Roos
naar een idee van: Iris Jansen
regie: Mechtild Prins
techniek: Jakob Nissen
revue 2016-2017

RouwRevue

Voor weduwen, weduwnaars, wezen, halve wezen en toekomstig nabestaanden. Voor iedereen dus. Want verlies lijden we allemaal, ooit.

De RouwRevue heeft alle verwachtingen overtroffen en gaat daarom nog één keer in reprise. De voorstelling is open, emotioneel, confronterend, maar ook bevrijdend. Zoals het in een revue hoort: een afwisseling van meezingers, tere liedjes, komieke sketches, stijldans en intieme verhalen van achterblijvers. Het publiek geniet van de combinatie van humor en ernst.

Mylou Frencken verloor binnen twee jaar haar man en haar vader. Ze is een ongediplomeerd rouwdeskundoloog. Pieter Tiddens begroef zijn ouders en schoonbroer, maar voelt zich juist alles behalve een kenner.De voorstelling maakt duidelijk dat ieder mens moet rouwen op zijn eigen manier. Gesterkt door de wetenschap dat elders in de wereld rouw soms wel een feest lijkt, breken Mylou en Pieter op een prettige manier door de Nederlandse strengheid heen. Zodat de dood meer gaat leven. Een prachtige voorstelling over loslaten, over wat verlies je kan brengen, over het leven na de dood. Hoe besta je na?

Dit gaat het derde en laatste seizoen worden dat de Rouwrevue wordt gespeeld. Hierna gaat het nieuwe duo verder met muziektheater voor en over gehuwden, samenwonenden en latrelatiehebbers met Omdat ik zoveel van je haat.

myloufrencken.nl || www.pietertiddens.nl