KIK Productions

voorstellingen

Invitation to the sound of Jerney Kaagman and Earth&Fire

Persinformatie

Invitation to the sound of Jerney Kaagman and Earth&Fire affiche
  • Mathijs Düringhof
  • Wilco Witte
  • Erik Rinsema
  • Daniël Zouitni
  • Tim Treffers
Mathijs Düringhof: gitaar en zang
Wilco Witte: bas
Erik Rinsema: drums
Daniël Zouitni: toetsen
Tim Treffers: achtergrondzang

regie: Jan-Hein Sloesen 

geluid: Rob van der Lugt
licht: Mark Tober
editor: Jeroen de Groot

foto: Pieter Mazél
vormgeving: mceelman

publiciteit: Tim Boersma 
tim.boersma@bfcc.nl | bfcc.nl

met medewerking van: Jerney Kaagman, Bert Ruiter, Chris Koerts, Gerard Koerts, Hans Ziech, Willem van Kooten en Fred Hermsen

Dit theaterconcert is tot stand gekomen met een financiële bijdrage van BUMA CULTUUR en het NORMA FONDS.
theaterconcert 2016-2017

Invitation to the sound of Jerney Kaagman and Earth&Fire

Een must see & hear rocktheaterconcert/-docu over één van de eerste frontvrouwen in de Nederlandse popwereld, Jerney Kaagman en haar band Earth&Fire (1969 - 1983). Kaagmans authentieke stem, de complexe melodieën, teksten en arrangementen van bandoprichters Chris en Gerard Koerts zijn cultureel erfgoed en nog steeds een inspiratiebron voor hedendaagse artiesten. Met dezelfde vintage backline laten zangeres Marieke Eelman (Nilsson, Eelman) en haar liveband de pure live-uitvoeringen van de progrock-songs uit de jaren 70 herleven. De band speelt beroemde hits als InvitationSeasons, Maybe Tomorrow Maybe Tonight, Storm & Thunder, Love of Life en de nummer 1-hits Memories en Weekend.
 

Naast een wervelende rockshow is Invitation to the sound of Jerney Kaagman and earth&Fire een hommage aan de band en zangeres die dit jaar haar zeventigste verjaardag viert. Een documentaire tijdens het concert toont indrukwekkend materiaal over de impact van Earth&Fire. Je ziet de originele bandclips, beelden uit die tijd, de door Earth&Fire gebruikte vloeistofprojecties, een compilatie van frontvrouwen uit de pop en rock en beelden met de outfits van stijlicoon Jerney Kaagman. Speciaal voor dit rocktheaterconcert zijn Kaagman en de gebroeders Koerts geïnterviewd. Nog één keer doen zij hun muzikale visie op Earth&Fire uit de doeken.

Marieke Eelman is zangeres en songwriter. Zij was frontvrouw, zangeres en gitarist van de Nederlandse band Nilsson. Nilsson had radiohits als Elastic Baby (3fm megahit) en My Brain’s Down. Met Nilsson toerde zij meerdere malen langs het clubcircuit en deed zo’n beetje alle festivals aan die Nederland rijk is. Marieke is voor haar unieke zanggeluid genomineerd voor een Edison. 

www.invitationtothesound.nl