KIK Productions

artiesten

Loes Luca

Biografie

Over Loes Luca

Loes Luca

Loes Luca (1953) studeerde drama aan de Kunstacademie in Utrecht. Ze debuteerde bij de Amsterdamse theatergroep Orkater, acteerde voor succesvolle televisieprogramma’s, speelde in diverse Nederlandse films, had haar eigen entertainmentband Nénette et les Zézettes en zong met verschillende gerenommeerde orkesten.


onderscheidingen

In 2002 presenteerde Loes Luca de publieksavond van het Koninklijk Huwelijk. Datzelfde jaar werd ze door het Nederlandse publiek verkozen tot Actrice van het Jaar. Ook won ze de Rembrandt Award. In 2006 stond ze voor de eerste keer in het theater met een onewomanshow, getiteld Moordwijven. Ze werd hiervoor in 2007 genomineerd voor de Theo d’Or. In dat jaar won ze eveneens de Gouden Notekraker. Voor het toneelstuk DOEK! kreeg ze in 2011, tezamen met Peter Blok en schrijfster Maria Goos, de AVRO Toneel Publieksprijs. In 2015 ontving ze nominaties voor de Colombina (beste vrouwelijke bijrol in Bedscènes) en een Gouden Kalf. In dat jaar viel ook de Lof der Zotheidprijs haar ten deel. Voor haar rol (Margo Miller) in In de ban van Broadway kreeg ze in 2017 de Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een ‘kleine’ musical (een voorstelling met maximaal tien spelers).


KOP STUK

In seizoen 2019-2020 speelt Loes try-outs van de inktzwarte komedie KOP STUK, geschreven door Maria Goos. Een voorstelling over een artieste die haar leven nog eens beleeft, zoals het is geweest. Of zoals het misschien wel nooit is geweest.